Головна » 2019 » Грудень » 25 » Правила дорожнього руху і ОБЖД
08:59
Правила дорожнього руху і ОБЖД

Ряд заходів пройшли для ознайомлення учнів з правилами дорожнього руху і основ безпеки життєдіяльності.

З метою попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму у навчальному закладі був проведений «Тиждень безпеки дорожнього руху».

Завдання Тижня безпеки дорожнього руху – нагадати учням про необхідність спільних дій у сфері дорожньої безпеки. Усі заходи мали на меті привернути увагу суспільства до проблеми травматизму та смертності на дорогах і поліпшення дорожньої безпеки.
Педагог- організатор, класні керівники, класоводи та лідери учнівського самоврядування організували показ мультфільмів «Дітям про правила дорожнього руху», «Азбука дорожньої безпеки» (для учнів 1-5 кл.), та документального фільму «Ціна неуваги. Присвячується пішоходам» (для учнів 6-9 кл.).
Для учнів 1- 4 класів відбувся конкурс віршів, ребусів та загадок про дорожній рух.
Серед учнів 7-9 класів було проведено інтелектуальну гру «Що? Де? Коли?», щодо правил дорожнього руху, переможцями якого стали учні 7 класу. Вчителем основи здоров’я були проведені бесіди «Безпека пішохода», «Безпека пасажира».

Крім того, для учнів 3-5 класів були проведені практичні заняття;

4 клас – вікторина «Світлофорик і Пішоходик»;

7 клас – квест «Ми- пішоходи, ми – пасажири».
Проведення Тижня показало, що учні в достатній мірі знають Правила дорожнього руху, володіють навичками поведінки на вулиці,

дорозі, вміють знайти вихід з будь-якої ситуації, пов’язаної з дорожнім рухом. Тиждень поглибив знання учнів у відповідній сфері, сприяв розвитку практичних навичок, поглибленню знань Правил дорожнього руху.

З метою проведення цілеспрямованої профілактичної роботи щодо попередження надзвичайних подій та ситуацій з участю дітей, підняття рівня знань та отримання навичок з безпеки життєдіяльності у навчальному закладі був проведений Місячник знань дітьми правил безпеки життєдіяльності.

У рамках місячника пройшли найрізноманітніші заходи, основною метою яких було формування в учнів свідомого ставлення до свого життя та здоров’я; популяризація основних правил безпечної життєдіяльності серед молоді; розвиток в учнів життєвих навичок, що мають ключове значення для безпеки повсякденного життя; виховування гуманного ставлення до людини, що потрапила в біду, вироблення у школярів співчуття, бажання допомогти; пропагування професії рятувальника.

Переглядів: 312 | Додав: bochkovska-natalya5976 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]